Prima připravuje první aplikaci pro chytré televizory

Prima připravuje aplikaci pro chytré televizory ke sledování videí on-line. Spustit by ji měla za několik týdnů. Na konferenci Digimedia 2014 to dnes řekl ředitel Prima On-Line Daniel Grunt. Nová služba má být zdarma.

Prima se na poskytování aplikace dohodla s výrobcem televizorů Panasonic. Podle Grunta půjde o první podobný program, který Prima připravila. Aplikace bude zdarma, což odpovídá dosavadní strategii Primy poskytovat on-line služby bezplatně, kdy výnosy zajišťuje díky reklamě.

Takzvané smart televize jsou čím dál oblíbenější. Diváci na nich díky připojení k internetu mohou využívat různé programy a sledovat videa na vyžádání. Podobně, jako plánuje Prima, již nabízí vlastní aplikaci televize Nova. Jde o službu Voyo v televizorech LG. Česká televize vedle toho preferuje takzvané hybridní aplikace jako například u svého iVysílání. Diváci mohou využívat i například hudební aplikaci Mixer od Seznamu.cz, internetová firma nyní připravuje i další program pro svou internetovou televizi Stream.cz