Prima připravuje spuštění filmového kanálu Prima Max

logo Prima

logo Prima

Televize Prima letos spustí filmový kanál Prima Max. Informoval o tom server Médiář.cz, kterému to potvrdila Jette Nygaard-Andersenová ze společnosti MTG, polovičního vlastníka Primy. Televize zatím informaci nekomentovala a odkázala na čtvrteční tiskovou konferenci. Skupinu nyní tvoří stanice Prima, Prima Cool, Prima Love a Prima Zoom.

Podle Médiáře bude nový kanál celoplošný, volně přístupný a vysílat bude v jednom z pozemních multiplexů. O jaký konkrétně půjde, zatím není zřejmé. Nygaard-Andersenová současně odmítla spekulace o možném odchodu švédské společnosti z českého trhu. „V Česku jsme ale se svou přítomností, se svým podílem v televizi Prima velmi spokojeni, budeme do něj dál investovat spoustu peněz a dál ho rozvíjet,“ řekla.

Spuštění nové stanice Prima avizovala od loňského roku, kdy mluvila o programu s pracovním označením Prima 2. Tehdy jej popisovala jako zaměřený mezi stanicemi Prima, Prima Love a Prima Cool. Prima nechtěla informace komentovat. „V tuto chvíli to nebudeme komentovat. Novinky představíme na tiskové konferenci,“ řekla mluvčí Marie Fianová.

Letošní rok je na nové televizní stanice bohatý. V dubnu začal vysílat filmový program Kino Barrandov, který v květnu doplnila další stanice této mediální skupiny Barrandov Plus. Vlastní sportovní kanál pod názvem O2 Sport v srpnu spustila společnost O2, která program nabízí v rámci své televize O2 TV. V září přibyla stanice Nova Sport 2. Ještě před prázdninami se v éteru objevil filmový kanál JOJ Cinema, který i pro české diváky šíří slovenská televizní skupina JOJ Group.