Prima spustí 1. února dokumentární kanál Zoom, web startuje už dnes

Prima Zoom

Prima Zoom

Novým tematickým kanálem skupiny Prima se stane dokumentární Prima Zoom, která startuje už 1. února. Vysílat bude 18 hodin denně především dokumenty o přírodě, historii a katastrofách. Prima také již dnes spouští samostatný tematický web Prima-zoom.cz.

Kanál Prima Zoom cílí na muže 35+ a nasazen bude v multiplexu 3. Celoplošné vysílání ve třetím multiplexu umožní Prima Zoom šířit svůj program na 93,5% část území ČR a bude ho moci sledovat 95,7 % obyvatel ČR. Prima Zoom se navíc objeví v nabídce UPC a Skylink (satelit Astra). Televizní grafiku stejně jako u Prima Cool připravilo studio Oficina.

Prima nezastírá inspiraci u Discovery Channel a podobně jako tento oblíbený kanál chce obsadit jednotlivé dny v týdnu tematickými dokumenty, které budou v průběhu dne rotovat. Pondělí je tak vyhrazené katastrofám, úterý historii, středa přírodě, ve čtvrtek se budou vysílat válečné dokumenty, v pátek dokumenty s podmořskou tematikou, v sobotu o zvířatech a v neděli o Zemi a o vesmíru.

Nově založená společnost Prima On-line kterou vede Daniel Grunt, zároveň připravila nový web Prima-zoom.cz. Ten nebude jen zrcadlit program Prima Zoom (podle Grunta se dvě třetiny dokumentů z Prima Zoom objeví na webu), ale chce k jednotlivým tématům přinést rozšiřující a bonusové materiály v podobě článků a dalších videí. „Existuje ohromné množství kvalitních materiálů, které se dají získat od institucí, odborníků, cestovatelů,“ doplňuje Jiřina Köppelová, která má na starosti obsah všech webů skupiny Prima.

Web, který chce Prima spustit dnes večer, bude mít na starosti Tomáš Karlík. Ten byl donedávna ve vydavatelství Sanoma Media odpovědný za web National-geographic.cz.