Q z Jamese Bonda točil v Praze reklamy

Cleese v olympijském spotu

Cleese v olympijském spotu

John Cleese, britský herec známý jako představitel pana Q ze série filmů o Jamesi Bondovi a také jako člen Monty Python, natáčel v ateliérech na Strahově sérii reklamních TV spotů pro Český olympijský výbor.

Spoty budou součástí olympijské kampaně Žijeme Londýnem. Jde o sérii deseti reklam v režii Tomáše Mašína, které se budou vysílat v TV od října do začátku olympijských her v červenci 2011.

Cleese si režiséra Mašína pochvaloval: „Je to profesionál, který byl na natáčení výborně připravený. Navíc hned poznal dokonalý záběr a nenutil mě ho donekonečna opakovat jako někteří jeho kolegové, kteří pak stejně nakonec použijí ten první.“

Cleese v olympijském spotuCleese v olympijském spotu

Ve spotech Cleese představoval britského gentlemana, který s typickým ostrovním humorem komentuje sportovní discipliny, ve kterých hrají britské telefonní budky nebo typické ostrovní klobouky. A jaký je jeho vztah ke sportu?

„Rád sleduji atletiku a fotbal. Nevýhodou stáří ale je, že už jste všechno viděli, třeba už olympiádu v roce 1948… No a po těch letech vám to přijde jako komedie, ve které znáte všechny vtipy.“