Refinancujte svou hypotéku a plaťte méně

Refinancujte svou hypotéku a plaťte méně

Refinancujte svou hypotéku a plaťte méně

Vzali jste si hypotéku, poctivě splácíte a blíží se konec fixačního období? Pokud vám banka chce zvýšit úrokovou sazbu, přemýšlejte o refinancování. Rozhodně se vám to vyplatí.

Jaké máte možnosti?

  • Zůstanete u stávající banky za té podmínky, že přijmete vyšší úrokové sazby. To se vám rozhodně nevyplatí. Částky, které budete ročně tratit, citelně pocítíte na rodinném rozpočtu.
  • Můžete zkusit vyjednávat s vaším stávajícím bankéřem o lepších podmínkách a snažit se úrokovou sazbu snížit, ale v praxi nemáte příliš vysokou šanci, že uspějete. Pokud se banka rozhodla, že vám úrok zvýší, nebude se toho chtít vzdát.
  • Refinancujete hypotéku.

Nechte si poradit se změnou banky

Refinancování hypotéky znamená, že splatíte dluh u jedné banky úvěrem, který si půjčíte u jiné instituce. Nejčastější scénář vypadá tak, že končí fixační období a banka nabídne svému klientovi novou úrokovou sazbu. Ta už ale není vyhovující, zpravidla bývá vyšší. V takovou chvíli je nejlepší spojit se s poradcem, který má přehled a poradí vám, co je pro vás v dané situaci nejvýhodnější. S levnější hypotékou totiž ušetříte až několik desítek tisíc ročně. Pokud se pro refinancování rozhodnete s dostatečným časovým předstihem, nehrozí vám žádné sankce. Porovnejte si nabídky hypoték jednotlivých bank ve srovnávací kalkulačce.

Refinancování hypotéky se vám vyplatí

Myslete na to, že každá banka vám může nabídnout ještě lepší podmínky, než slibuje v reklamách. Bank je na finančním trhu velká řada a konkurují si, takže vyjednávání je v tomto případě zcela na místě. Vhodně vybrané refinancování vám pomůže ušetřit hodně peněz. Nechte si poradit. Obraťte se na Úspory.cz a získejte výhodnější úrokovou sazbu. Ušetřete i na dalších poplatcích a získejte lepší podmínky pro předčasné splacení hypotéky.

Refinancujte svou hypotéku a plaťte méněRefinancujte svou hypotéku a plaťte méně