Servery Lenovo System x zabodovaly v náročném testování

Zdroj: Lenovo

Vynikající poměr ceny a výkonu, nízká spotřeba energie, ale také flexibilita a snadná rozšiřitelnost dovedly servery Lenovo řady System x k úspěchu v testu britského odborného webu IT Pro. 

Servery System x3650 M5 a System x3550 M5 získaly od webu zaměřeného na analýzy, recenze a informační servis pro profesionály v oblasti podnikových informačních technologií nejvyšší možné hodnocení pěti hvězdiček. Recenzenti ocenili především vynikající poměr ceny a výkonu, nízkou spotřebu energie, flexibilitu a snadnou rozšiřitelnost, která umožňuje v případě potřeby plynule navyšovat kapacitu a výkon obou testovaných serverů.

Na serveru System x3650 M5 zaujaly především dva nejnovější osmijádrové procesory 2,1 GHz Intel Xeon E5-2630 v4, které poskytují dostatek výkonu i pro ty nejnáročnější úkoly. Na zisku nejvyššího možného hodnocení pěti hvězdiček měla významný podíl také energetická efektivita a vnitřní uspořádání serveru, které umožňuje snadnou údržbu a rozšíření úložiště až na 8 SAS/SATA 2,5" pevných disků. „System x3650 je jedním z nejflexibilnějších serverů, které jsme kdy viděli. V poměru k ceně má opravdu impozantní vlastnosti. Nejen proto určitě stojí za dlouhodobou investici," napsal web IT Pro.

Lenovo

Zařízení System x3550 M5 si odborníky z IT Pro získalo především svou všestranností, díky které ho lze využít pro plnění většiny úkolů v datacentrech. Na základě filosofie pay-as-you-grow je navíc možné celé řešení efektivně přizpůsobit potřebám každé firmy. Zejména malé podniky uvítají příležitost začít používat jen základní systém a postupně ho rozšiřovat s tím, jak bude růst poptávka po využití serverů. Ať už tedy firma využívá servery pro cloud, databáze, vizualizaci nebo cokoli jiného, může si být jistá, že i když poroste velmi rychle, servery Lenovo s jejím tempem dokážou držet krok.

Nabídku serverů společnosti Lenovo najdete na www.thinkserver.cz