SIMAR určil skupiny pro "kvalitní výzkum"

simar logo

simar logo

Sdružení agentur pro výzkum trhu a veřejného mínění SIMAR na svém srpnovém jednání ustanovilo vznik pracovních skupin zaměřených na definování kvalitativních standardů pro výzkumy.

Jejich činnost bude směřovat k vytvoření či upřesnění existujících standardů pro jednotlivé druhy výzkumů na základě požadavků mezinárodní organizace ESOMAR.

To má podle SIMARu přispět k dalšímu zkvalitnění výzkumu a zvýšení jeho důvěryhodnosti jak mezi zadavateli, tak u veřejnosti.

„Jedná se o další logický krok ke zkvalitnění naší práce, který započal už zahájením pravidelných kontrol na jaře letošního roku. Věřím, že to přispěje k větší důvěře klientů v naši práci,“ vysvětluje předsedkyně SIMARu Eva Veisová.

Práce na standardech pro jednotlivé druhy výzkumů byly rozděleny mezi členské agentury SIMARu, jejich odborníci připraví v nejbližší době příslušné standardy k projednání. Týká se to jak již existujících oblastí, ke kterým patří tazatelské sítě, sběr a kontrola dat (PAPI), kvalitativní výzkum, mystery shopping, in-store dotazování, telefonické dotazování (CATI), sběr a kontrola dat (CAPI a CASI), studiové testy (CLT), dotazování dětí a mládeže, tak nově vzniklých oblastí jako internetový výzkum (CAWI) a social media.