Soukupova Empresa Media koupila produkční společnost Real TV

Petr Lesák

Petr Lesák

Vydavatelství Empresa Media patřící mediálnímu podnikateli Jaromíru Soukupovi dokončilo akvizici produkční společnosti Real TV. Ta se soustředí na vývoj a výrobu televizních a rozhlasových pořadů. Real TV se má stát klíčovým pilířem výroby TV Barrandov, kterou od loňského září Empresa Media vlastní. Společnost má i nadále nabízet své pořady dalším firmám na trhu.

„Rozhodli jsme se pro akvizici zavedené a respektované společnosti, ve které se spojuje výroba divácky atraktivních nových formátů a jasný marketingový a obchodní záměr,“ uvedla předsedkyně představenstva Empresa Media Marcela Hrdá.

„Po deseti letech působení Real TV na trhu je vstup do významné mediální skupiny důležitým okamžikem,“ uvedli zakladatelé společnosti Real TV Petr Lesák a Michael Richter. Oba dva budou společnost nadále řídit. Lesák zároveň působí v TV Barrandov jako jeden ze tří moderátorů nové zpravodajské relace Hlavní zprávy.

Real TV dodává na klíč pořady především pro TV Prima a také pro Barrandov. Jde například o Top star magazín, Jak se staví sen, Přes nový práh, Jste to, co jíte nebo Hledá se táta.