Soukupova TV Barrandov sníží základní kapitál o miliardu korun

TV Barrandov

TV Barrandov

Televize Barrandov sníží základní kapitál o víc než miliardu na 87,8 milionu korun. Informovala o tom dnes v tiskové zprávě Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která s tímto návrhem souhlasila. Televize o změnu stanov zažádala na začátku měsíce.

Změna základního kapitálu se týká společnosti držící licenci k vysílání, tedy firmy Barrandov Televizní Studio. Důvody tohoto kroku rada neuvedla.

Televize Barrandov, kterou loni v květnu převzala vydavatelská skupina Empresa Media, loni snížila ztrátu na 32,7 milionu korun z meziročně srovnatelných 333 milionů korun. Tržby TV Barrandov dosáhly 407 milionů korun, což přes změněnou metodiku účtování znamenalo navýšení o 15 milionů. Naopak náklady klesly o 316 milionů korun.

TV Barrandov spolu s produkční společností Real TV je nyní v majetku vydavatelství Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa. Portfolio vydavatelství zahrnuje časopis Týden, společenský týdeník Sedmička, časopis Instinkt, dále tituly pro mládež Popcorn a Top Dívky, odborný časopis MarketingSalesMedia a elektronický deník Týden.cz.