Společnost Accenture má evropské prestižní ocenění CSR

Společnost Accenture pomáhá v hledání práce pro děti z dětských domovů, ilustrační foto

Společnost Accenture pomáhá v hledání práce pro děti z dětských domovů, ilustrační foto Zdroj: Jiri Kotatko, Sedmicka

Společnost Accenture získala prestižní ocenění EU CSR Award za partnerství s Nadací Terezy Maxové dětem v rámci projektu Accenture Academy. Ten je zaměřený na pomoc se získáním práce mladým lidem z dětských domovů. Do soutěže CSR (Corporate Social Responsibility – společensky odpovědné firmy) se přihlásilo 34 společností s 41 přihlášenými projekty. Společnost Accenture uspěla v kategorii nazvané Partnerství velkých firem s neziskovým subjektem.

European CSR Award je první evropská cena oceňující společenskou odpovědnost firem na národní a celoevropské úrovni. Soutěž vyhlašuje CSR Europe a Business in the Community s podporou Evropské komise. Národním partnerem a organizátorem této soutěže v České republice je platforma Byznys pro společnost, národní partner organizace CSR Europe.

„Je vidět, že naše snažení má opravdu smysl a věnujeme se velmi potřebné komunitě, neboť náš projekt vybrala nezávislá komise z cca 30ti dalších vynikajících projektů,“ říká Alena Sochorová, výkonná ředitelka Accenture pro telekomunikace v ČR.

(zleva) Alena Sochorová a Terezie Sverdlinová(zleva) Alena Sochorová a Terezie Sverdlinová | archivCenu 16. dubna převzala Alena Sochorová (výkonná ředitelka Accenture pro telekomunikace v ČR ) a Terezie Sverdlinová (ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem) na CSR Summitu v Dox

Accenture Academy je projekt, který rozvíjí pracovní zkušenosti a dovednosti u nejohroženější skupiny na pracovním trhu v ČR – a to mladých lidí s institucionální zkušeností, což jsou děti z dětských domovů. Tento ojedinělý projekt, kterým prošly desítky mladých lidí ve věku 15 až 19 let, je realizován už od roku 2011. V rámci Accenture Academy získávají mladí lidé praktické zkušenosti nutné k zajištění zaměstnání, jako jsou například přípravy na pohovory, prezentační dovednosti, finanční gramotnost.