Spořitelna začíná vydávat bezkontaktní karty

Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna zahajuje ve spolupráci s Visa vydávání bezkontaktních debetních karet. Dnes oznámila, u kterých obchodníků najdou zákazníci platební terminály.

Od 3. října si mohou klienti České spořitelny zažádat o vydání bezkontaktní debetní karty, která umožňuje platbu do částky 500 korun bez zadání PIN kódu. Při každé platbě nad 500 Kč bude i u bezkontaktní karty PIN vyžadován. Od listopadu bude banka tyto karty vydávat automaticky všem klientům, kterým skončí platnost karty stávající. „Vzhledem k tomu, že debetní karty jsou platné tři roky, předpokládáme, že během této doby bude většina debetních karet vydaných Českou spořitelnou už bezkontaktních,“ prozradil svoje cíle ředitel kartového centra České spořitelny Miloslav Křečan.

Během října bude možné bezkontaktně platit v celé síti prodejen Spar, ve vybraných prodejnách C&A, Baumax, v Cinema City a v pražských prodejnách Kauflandu. Obchodníci na bezkontaktním způsobu oceňují především zrychlení platebního procesu. Martin Kopecký ze Cinema City navíc očekává, že bezkontaktní karty začnou více využívat mladí těsně nad 18 let. Ti jsou v současné době v síti Cinema City zvyklí platit spíše hotově.

Miloslav Křečan z České spořitelny předpokládá, že během příštího roku nabídne klientům další místa s možností bezkontaktního placení. Jednání probíhají například se zástupci Penny Marketu, Billy, Lidlu, OBI nebo Datartu.

Jako první u nás začala bezkontaktní platební karty už v červnu nabízet Citibank, její klienti však mohou tento způsob placeni využít jen na terminálech v zahraničí. Citibank na svých internetových stránkách slibuje, že první bezkontaktní platební terminály u nás zprovozní v druhé polovině roku 2011, podle aktuálních informací z banky v současné době ještě tento způsob placení v ČR není možný.