Strážci Galaxie vedou tabulku návštěvnosti kin

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Akční sci-fi snímek americké produkce vycházející z úspěšného komiksu Strážci Galaxie se už podruhé umístil v čele návštěvnosti tuzemských kin. O víkendu přilákal 22.597 diváků, kteří v pokladnách nechali 3,4 milionu korun.

Na druhém místě je francouzská napínavá sci-fi Lucy režiséra Luka Bessona se Scarlett Johanssonovou v titulní roli a hned za ní debut Miroslava Krobota Díra u Hanušovic. Černou komedii s herci pražského Dejvického divadla o víkendu vidělo 8146 diváků a za tři týdny více než 90.000.

Podle informací Unie filmových distributorů následuje na čtvrtém místě americká novinka V oku tornáda a za ní animovaný snímek Jak vycvičit draka 2, který má na kontě 342.000 diváků. Jeho tržby překročily 46 milionů korun. Z tuzemských snímků obsadila sedmé místo pohádka režiséra a producenta Jana Svěráka Tři bratři, kterou však premiéra ještě čeká - do širší distribuce se dostane ve čtvrtek 14. srpna. Zatím si může připsat 6284 diváků a tržby přesahující 770.000 korun.

Režijní debut Rudolfa Havlíka nazvaný Zejtra napořád skončil patnáctý, během čtyř týdnů přilákal jen necelých 30.000 zájemců a na tržbách získal 4,1 milionu korun.

Aktuální výsledky poskytují Unii filmových distributorů provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.