Televize Golf Channel Česká republika a Slovensko odvysílá už 100. golfový turnaj

BMW International Open

BMW International Open

Televizní stanice Golf Channel Česká republika a Slovensko dnes završuje stovku přímých a nezkrácených přenosů nejvýznamnějších golfových turnajů světa. V pořadí stým turnajem je BMW International Open ze série European Tour, který se bude hrát 19. - 23. června na hřišti Gut Lärchenhof u Kolína nad Rýnem.

Golf Channel Česká republika a Slovensko vysílá přenosy od roku 2010 a ve svém 24hodinovém programu přináší – kromě zmíněných přenosů ze špičkových golfových turnajů – i golfové zpravodajství, magazíny či dokumentární pořady, přičemž 90 % programu je v češtině. Stanice cílí nejen na 80 tisíc registrovaných českých golfistů, ale i na fanoušky golfu a jiných sportů.

Stanice je v ČR v nabídce kabelové televize UPC a 02TV a na satelitu v nabídce SkyLink a T-Mobile (asi 0,5 mil. domácností). Na Slovensku ji nabízí kabelový operátor Orange TV.

Golf Channel Česká republika a Slovensko disponuje z českých TV stanic nejrozsáhlejším programem o golfu a letos odvysílá většinu nejvýznamnějších turnajů. Budou mezi nimi například PGA Championship (kategorie Major), celá série World Golf Championships, všechny turnaje PGA Tour včetně finálových Play Offs, série European Tour nebo finálová kola nejvýznamnějších turnajů LPGA.

„Všechny turnaje vysíláme s českým komentářem. Přenášíme živě a nezkráceně. Nejlepší momenty pak samozřejmě diváci mohou vidět v sestřihu,“ upřesňuje programová ředitelka Michaela Kabelová.

Mateřská stanice Golf Channel byla založena v roce 1995 v USA a dnes je jedinou golfovou televizí s 24hodinovým vysíláním na světě. Přijímá ji 120 milionů domácností v 60 zemích světa a je kapitálově propojena s největší sportovní televizní skupinou v USA NBC Sports Group.