Ticket Restaurant® Card: Za oběd platí Češi stokorunu

Ticket Restaurant®: Za oběd platí Češi stokorunu

Ticket Restaurant®: Za oběd platí Češi stokorunu

Lidé ve dvou největších městech země, v Praze a Brně, zaplatí za oběd v pracovním týdnu v průměru 100 korun. První reálná data má k dispozici společnost Edenred, vydavatel stravenkové karty Ticket Restaurant® Card.

Reálná čísla ukazují, že lidé zaplatí za obědy více, než kolik říkaly dosavadní průzkumy. Výrazný je i rozdíl mezi skutečnou útratou a průměrnou hodnotou klasické papírové stravenky, která je cca 70 korun. Mnoho zaměstnavatelů bude díky růstu ekonomiky přemýšlet o tom, jak svým zaměstnancům přilepšit. Nabízí se velmi efektivní cesta - pořídit jim stravenkovou kartu a zvýšit denní příspěvky na stravné. Ty jsou totiž daňově uznatelným nákladem a podle současných předpisů jsou nejvýhodnější stravenky ve výši 104 korun. To již koresponduje s cenou, kterou lidé ve skutečnosti v restauracích za jídlo v pracovním týdnu platí.

Společnost Edenred představila Ticket Restaurant® Card v polovině června a nyní s ní lze platit ve více než tisícovce tuzemských restaurací a dalších provozoven, zejména v Praze a Brně. Do konce roku se síť rozšíří po celé ČR. „O kartu je velký zájem, a to jak mezi firmami, tak mezi zaměstnanci a restauratéry. Každý den nám přibývá několik desítek nových partnerů,“ říká Pavel Kusý, ředitel pro marketing a strategii společnosti Edenred, která kartu ve spolupráci s firmou MasterCard vydává.

Stravenková karta Edenred má veškeré předpoklady pro to, aby se stala nejrozšířenější kartou na trhu určenou k placení obědů zaměstnanců během pracovního dne. Postupně s ní bude možné zaplatit v několika desítkách tisíc restaurací a provozoven po celé zemi.

Ticket Restaurant® Card lze použít nejen na platebním terminálu, ale i na místech, kde jej nemají. Platit lze i přes tablet či mobil, do kterých si majitel restaurace nahraje platební aplikaci E-Pay by Edenred.

Možnost zaplatit jednoduše a prakticky všude odliší stravenkovou kartu Ticket Restaurant® Card od konkurence. Ale není to jen rychlé a pohodlné placení v široké síti restaurací, co přináší nové řešení od společnosti Edenred. Další výhodou je možnost kdykoli si zjistit, kolik peněz na své kartě máte. Vše je dostupné v mobilní aplikaci TicketCard by Edenred, která ukazuje zůstatek na kartě. Aplikace obsahuje rovněž vyhledávač provozoven, které kartu přijímají.

Platit s kartou mohou zaměstnanci v restauracích i v obchodních řetězcích s potravinami, stejně tak i v menších prodejnách potravin, jako jsou například lahůdky.

www.edenred.cz a www.trc.cz