Ticket Restaurant vstoupí na trh platebních karet

Společnost Edenred spouští Ticket Restaurant Card

Společnost Edenred spouští Ticket Restaurant Card Zdroj: archiv

Společnost Edenred přichází od června s bezkontaktní čipovou stravenkovou kartou MasterCard. Na trh se uvádí v Brně a rozšíří se do celé ČR. Předplacená platební karta Ticket Restaurant Card umožní zaměstnancům jednoduché a rychlé placení obědů.

Již od června budou moci tuzemští zaměstnanci platit za oběd nejen papírovými stravenkami, ale i předplacenou platební kartou Ticket Restaurant Card. Řešení uvádí na trh společnost Edenred ve spolupráci s MasterCard. Platba stravenkovou kartou probíhá stejně jako platba běžnou bezkontaktní čipovou platební kartou. Karta je vybavena všemi nejmodernějšími bezpečnostními prvky a nyní prochází pilotním provozem. Jako první s ní mohou platit za své obědy zaměstnanci v Brně a rychle bude následovat rozšíření řešení do celé České republiky.

„K největším výhodám Ticket Restaurant Card v porovnání s papírovými stravenkami patří zjednodušení veškeré administrativy, úspora času a zjednodušení objednávání, distribuce stravenek mezi zaměstnance a rovněž zjednodušení celého systému proplácení stravenek smluvním provozovnám. Elektronická platební karta je trendem trhu, uživatelé jsou na karty zvyklí a Ticket Restaurant Card ve spolupráci s MasterCard splňuje všechny bezpečnostní standardy platebních karet, což není běžné u jiných řešení,“ uvedl Pavel Kusý, Marketing & Strategic Propositions Director společnosti Edenred.

Ticket Restaurant Card je výhodná i pro majitele restaurací – umožňuje rychlou platbu prostřednictvím klasických terminálů, nevyžaduje další zaškolení personálu, manuální počítání hodnoty stravenek při denní uzávěrce, ani další čas věnovaný přípravě stravenek k proplácení. Uživatelé karet v restauraci utratí částku odpovídající ceně oběda, k dispozici mají široký výběr smluvních provozoven, které bankovní karty přijímají.

Platit s kartou mohou zaměstnanci v restauracích i v obchodních řetězcích s potravinami, stejně tak i v menších prodejnách potravin, jako jsou například lahůdky.

Kartou bude možno kromě klasických bankovních terminálů platit také pomocí speciální platební aplikace, kterou je možné jednoduše stáhnout do chytrého telefonu či tabletu.

S „obědovými kartami“ má společnost Edenred, bohaté zkušenosti ze čtyř evropských zemí (Francie, Belgie, Slovenska a Polska). Ticket Restaurant Card používají rovněž zaměstnanci v celé latinské Americe.

Společnost Edenred má nyní poptávku po kartách zejména z větších měst. „Nadále ale zachováme a budeme rozvíjet i klasické papírové stravenky, které jsou velmi oblíbené,“ doplnil Martin Bulíř, generální ředitel Edenred.