TNS: V Česku sleduje on-line TV vysílání zhruba pětina lidí

Online televize, ilustrační foto

Online televize, ilustrační foto Zdroj: Repro iprima.cz

Dospělí po celém světě zůstávají i nadále závislí na televizi, nicméně návyky náročnějších diváků se rychle mění, jak ukazuje studie Connected Life společnosti TNS.

Touha mít přístup ke svým oblíbeným televizním pořadům během celého dne zvyšuje využívání online TV. Jedna čtvrtina světové populace nyní sleduje denně video obsah na PC, notebooku, tabletu nebo mobilu. V Česku je to téměř jedna pětina, například v Hong Kongu ale dokonce 32 procent. Každý večer před televizor u nás v průměru usedá 46 % lidí oproti 18 %, kteří sledují obsah na mobilních zařízeních.

I přes tento nárůst online konzumace stále hrají tradiční televizory v našich životech velkou roli. 7 z 10 Čechů sedí před televizí každý den. Mnohé z velkých globálních mediálních společností již přesto využívají trendu rostoucí konzumace obsahu online a nabízejí služby na vyžádání. Příkladem je BBC iPlayer, Hulu nebo i již v Česku dostupné HBO GO, které umožňují lidem přístup k prémiovému obsahu prostřednictvím jejich telefonů nebo tabletů, ať jsou kdekoliv.

Connected Life je globální studie digitálních postojů a chování internetových uživatelů v 50 zemích světa, které se zúčastnilo celosvětově přes 55 tisíc lidí. Zkoumá jak technologie mění životy spotřebitelů po celém světě.