USA: Kup si noviny, dostaneš tablet

tablet_Philadelphia Inquier

tablet_Philadelphia Inquier

Náklady tištěných novin v USA padají volným pádem, takže nakladatelé musí přicházet se stále novými fintami. Jednu z nich zkoušejí v americké Philadephii. Kdo si zaplatí předplatné pro onlinovou verzi novin Philadelphia Inquirer nebo Philadelphia Daily News, dostane jako dárek tablet.

Jedná se o první případ, kdy americká média spojila předplatné s nějakým digitálním hardwarem, navíc díky tomu, že se jedná o onlinové verze, je to vlastně spojení obsahu s hardwarem. Nakladatel si vybral tablet s operačním systémem Android, protože v případě, kdy by sáhl po mnohem populárnějším iPadu, musel by s Apple sdílet informace o předplatitelích. Stejné myšlenky se jen o pár dnů později chytil deník Chicago Tribune.

V případě dvouletého předplatného online verzí Philadelphia Inquirer a Philadelphia Daily News zaplatí předplatitelé za tablet Arnova 10 G2 99 USD plus 10 USD za každý měsíc (sleva 65 procent), u ročního předplatného je to 129 USD za tablet a 13 USD za každý měsíc (sleva 53 procent). Vydavatel nabízí až 5000 tabletů.

Tablet Arnova 10 G2 má na rozdíl od iPadu 2 o něco větší úhlopříčku (10,1“ oproti 9,7“) a je také o něco lehčí. Stejně jako iPad je osazen 1 GHz procesorem, na rozdíl od nejlevnější 16 gigabytové verze iPadu ale nabízí jen 4 GB paměti.