V e-shopech utrácí hlavně muži, ženy je však dotahují

nakupování, e-shopy, internet

nakupování, e-shopy, internet Zdroj: freedigitalphotos.net

Na internetu nakupují nejčastěji muži, kteří jsou také v e-shopech ochotni utratit více financí než ženy. Vybrané zboží si běžně objednávají během pracovní doby. Pokud nakupují přes mobilní zařízení, pak většinou ve volných chvílích nebo při sledování televize, jak zjistil výzkum služby Shoptet.cz

S rostoucí penetrací internetu, který se stává součástí všedního dne, se poměr žen a mužů pomalu vyrovnává. „I když se rozdíl v procentuálním rozložení zákazníků a zákaznic e-shopů postupně zmenšuje, tak stále muži mají prim v objemu utracených peněz, což se ročně pohybuje kolem 10 tisíc korun. Je to dáno především sortimentem, který nakupují. Ženy většinou objednávají oblečení a drobnosti do domácnosti,“ říká Miroslav Uďan, CEO služby Shoptet.cz.

Nejvíce objednávek zaznamenávají e-shopy během pracovní doby, a to především kolem poledne. Jedná se samozřejmě o lidi, kteří pracují na počítačích a mají internetové připojení. Muži kupují především elektroniku, nářadí, ale i oblečení. Ženy při nákupech potřebují zboží vidět a „osahat“ si jej. Navíc u starších generací mají ženy z internetu jistou obavu a přenechávají tyto záležitosti mužům.