Veselovský má skončit v Českém rozhlase

Moderátor Martin Veselovský má skončit po 14 letech v Českém rozhlasu, kde naposledy uváděl publicistický pořad Dvacet minut Radiožurnálu. Kdo ho nahradí, ještě není jasné. Veselovský se chce podle ČTK nadále věnovat zejména vlastním projektům. Tisková agentura se přitom odvolává na zprávu serveru iDnes.

Veselovský byl za špičkovou úroveň vedení rozhovorů v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu oceněn novinářskou cenou Karla Havlíčka Borovského za rok 2013. Do letošního února moderoval také pořad Události, komentáře v České televizi, kde působil šest let.

Z ČT odešel společně s kolegyní Danielou Drtinovou, se kterou začal moderovat rozhovory v nově vzniklé internetové televizi DV TV zaměřené především na aktuální politické dění. Projekt DV TV vznikl ve spolupráci s vydavatelstvím Economia na základě tříleté smlouvy a oba moderátoři v ní mají podíl. „Potřebuji se soustředit hlavně na Diskurz TV a rozhlas tu pozornost rozptyloval, nebo DV TV rozptylovala moji pozornost k rozhlasu,“ uvedl pro server Veselovský.

Vadilo mu prý i to, že hosté i témata se v obou projektech často překrývaly. Pro moderátora tak docházelo k nepříjemným situacím, kdy se podle vlastních slov necítil komfortně. „Přebral jsem si to tak, že když odejdu, budu moct dělat práci pro DV TV lépe,“ dodal Veselovský