Vizitka: Tomáš Novotný

Tomáš Novotný

Tomáš Novotný

Ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy.

Dříve pracoval: V roce 1997 začínal jako tajemník organizačního výboru Poslanecké sněmovny, od roku 1998 byl poradcem pro IPB, od roku 2000 byl náměstkem ředitele SFŽP a poradcem ministra životního prostředí, do roku 2006 pak jeho náměstkem. Od roku 2006 pracoval jako ředitel Sekce pro čerpání fondů EU společnosti Technoexport. Šéfem Úřadu Regionální rady je od roku 2008.

Vystudoval: Fakultu mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické, studijní obor mezinárodní obchod, a Právnickou fakultu UK v Praze, kde se specializoval na právo Evropského společenství. V roce 2007 absolvoval doktorandské studium na VŠE v oboru Evropská studia

Na své práci má nejraději: Viditelné výsledky v podobě postavených škol, školek, nemocnic, sportovišť, čistíren odpadních vod či silnic z prostředků EU.

V práci ho nejvíc štve: Zbytečná složitost řady předpisů v oblasti fondů EU.

Co se týče práce, je nejvíc hrdý na: Výsledky Úřadu Regionální rady, kde se nám od roku 2007 do června tohoto roku podařilo získat dotace pro 233 příjemců ve výši 11,2 miliardy korun z veřejných prostředků a na 471 úspěšně zrealizovaných projektů.

: Na svou dceru Terezku.
Co se v kariéře nepovedlo: Při práci na MŽP prosadit vznik nezávislého regulátora v oblasti vodárenství, který by důsledně dohlížel na ceny a hospodárnost provozování čistíren a kanalizací v ČR.

Co se naposledy povedlo dokonale: Přesvědčit Evropskou komisi o potřebě přesunout více prostředků v operačním programu ROP Střední Čechy na financování školství, sociální infrastruktury a zdravotnictví.

Kdy a kde si naposledy nejlépe odpočinul: V létě 2010 na řeckém ostrově Kos.

Čím je pro něj zajímavý obor reklama a marketing: Reklamu je v době všeobjímajících informací stále těžší zacílit. Lidé si navíc před „atakem“ reklamy vytvářejí ochranný štít a při rozhodování si raději nechají doporučit od lidí ze svého nejbližšího okolí, od přátel a dobrých známých.