Vodafone spouští nové webové stránky

Vodafone spoušté nové webové stránky

Vodafone spoušté nové webové stránky

Mobilní operátor Vodafone představuje nové internetové stránky. Jejich hlavními pilíři by měla být jednodušší struktura, přehlednější design i lepší použitelnost. Stránky budou zároveň následně propojeny s novou Internetovou samoobsluhou.

„Nové webové stránky se chovají adaptivně, což znamená, že se svým vzhledem přizpůsobí tabletům i chytrým telefonům,“ popsala jedno z hlavních vylepšení webu senior manažerka oddělení přímého a interaktivního marketingu Vodafonu Eva Štípková a dodala: „Web je postaven na moderní technologii HTML5 a CSS 3, takže nám do budoucna dává spoustu příležitostí pro další rozvoj jak v oblasti kreativní, tak i technologické.“

Vedle redesignu se novému webu dostalo především zjednodušení celkové struktury, zredukování počtu stránek a odstranění duplikovaných informací. Stránky jsou optimalizované pro prohlížeče podporující HTML5 (Chrome, Firefox, Opera, Safari a novější verze MSIE), ale i ve starších verzích nepodporujících HTML5 se zobrazí správně.

Nový web vznikal přibližně půl roku ve spolupráci s žižkovskou agenturou Media Factory. Dále se ještě podílely firmy H1, Zaraguza Digital, IBM a Mather Advertures. Základní struktura a design webu vycházejí z globálního know-how skupiny Vodafone a jejich použitelnost je proto prověřená zákazníky v mnoha zemích, kde Vodafone působí.