Washington Post: Steve Jobs bude mít v USA pamětní známku

Steve Jobs

Steve Jobs

Zesnulý legendární šéf americké společnosti Apple Steve Jobs se objeví na pamětní známce americké pošty. Informoval o tom list Washington Post, který má k dispozici seznam připravovaných známek. Vizionářský spoluzakladatel Applu, který v roce 2011 podlehl rakovině, by se měl na nové známce objevit příští rok.

Jobs není jediným průkopníkem, se kterým pošta počítá ve svých plánech. Svou známku by měl dostat i třeba vynálezce telefonu Alexander Graham Bell, informoval na svém webu časopis Time.

Pokud jde o postavy z dalších oblastí lidské činnosti, letos by v USA měla vyjít pamětní známka s kytaristou Jimim Hendrixem, homosexuálním politikem Harveyem Milkem či slavnými americkými kuchaři. Pošta prý schválila i vydání známek na počest zesnulých hvězd populární hudby Michaela Jacksona a Johna Lennona, o datu jejich vydání ale neinformovala.

V případě Lennona, člena legendární britské skupiny The Beatles, by podle Washington Post šlo o porušení pravidla, podle kterého na známkách smějí být jen Američané.