YouTube se chystá spustit 100 online TV kanálů

YouTube

YouTube

Partnery projektu, který vlastníka YouTube - společnost Google - přijdou jen v první fázi na 100 milionů dolarů, jsou například Wall Street Journal, Madonna nebo online magazín Slate. Většina nových kanálů bude spuštěna v příštím roce.

Světově nejrozšířenější služba na sdílení videí, která byla od svého počátku založená na obsahu vytvářeném uživateli, se tak chce posunout směrem k vyšší kvalitě obsahu. Do produkce až 25 hodin původní tvorby denně se na stovce nových kanálů zapojí osobnosti, jako jsou Anthony Zuiker, producent amerických seriálů Kriminálka Las Vegas, Kriminálka Miami a Kriminálka New York, bývalá hvězda NBA Shaquille O'Neal nebo Rainn Wilson, jeden z protagonistů americké verze oblíbeného britského sitcomu The Office (Kancl).

Z mediální sféry YouTube počítá s ekonomickým zpravodajstvím Thomson Reuters, časopisem Slate, satirickým webovým magazínem The Onion a vydavatelstvím Hearst, které vlastní časopis Cosmopolitan.

YouTube v tuto chvíli vyplácí producentům obsahu v dílčích částkách celkem 100 milionů dolarů jako zálohu na předpokládané budoucí inzertní příjmy.