Z mobilů jsou nejnavštěvovanější zpravodajské a horizontální servery

internet, smartphone

internet, smartphone Zdroj: profimedia.cz

V dubnu rostl počet internetových uživatelů navštěvujících stránky z mobilních zařízení. Počet uživatelů používajících pro sledování těchto webů tablety a mobily přesáhl v předchozím měsíci 1,56 milionu. O měsíc předtím to bylo zhruba 1,53 milionu uživatelů. Čeští internetoví uživatelé sledují pomocí mobilních zařízení nejraději horizontální, zpravodajské a bulvární portály a nejvíce času tráví na komunitních portálech, jak vyplývá z výzkumu NetMonitor.

Čeští internetoví uživatelé navštěvují internet častěji v pracovních dnech než o víkendech, kdy je návštěvnost o téměř 700 tisíc reálných uživatelů nižší. Na webech zapojených do výzkumu NetMonitor strávili uživatelé v dubnu v průměru 26 hodin a 41 minut a provedli na nich více než 1,18 miliardy návštěv. Webové stránky měřené ve výzkumu NetMonitor navštěvovalo z klasických PC 6,42 milionu uživatelů.

Streamovaný obsah sledovalo v dubnu více než 2,78 milionu reálných uživatelů, kteří na webech zapojených do výzkumu provedli více než 105 milionů zahájených přehrání. Čeští uživatelé provedli na těchto webech více než 44 milionů návštěv, přičemž průměrná délka jedné návštěvy přesáhla 11 minut. Průměrný čas strávený uživatelem měsíčně sledováním multimediálních souborů na internetu přesáhl v dubnu 3 hodiny. Streamovaný obsah na českém internetu je stále více populární mezi muži nežli ženami, které tvoří necelých 44 % uživatelů multimediálních souborů.