Živě.cz získalo ocenění Křišťálová lupa jako nejlepší zájmový web

Živě.cz

Živě.cz

Specializovaný technologický a IT web Živě.cz vydavatelství Mladá fronta vyhrál v kategorii Zájmové weby letošní anketu Křišťálová lupa. V top 10 se umístily i další weby Mladé fronty - zpravodajský portál E15.cz skončil šestý v kategorii Zpravodajství a ve stejné kategorii jako Živě.cz obsadil sedmé místo web Maminka.cz.

Pro Živě.cz je to již čtvrté vítězství v historii soutěže. „Tři weby ve finále Křišťálové lupy a první místo Živě.cz svědčí o tom, že vydavatelství Mladá fronta patří k nejvýznamnějším hráčům na českém internetovém trhu,“ uvedl Petr Bednář, ředitel online divize Mladé fronty.

Web Živě.cz je největší český IT magazín na internetu, vychází již od roku 1996. Denně nabízí přísun zpráv, témat a komentářů na téma informačních technologií, počítačů, internetu a spotřební elektroniky. Součástí webu je diskuzní fórum, archiv softwaru GigaMania.cz, čtenářské blogy a další služby.

O vítězích 9. ročníku v celkem 14 kategoriích rozhodla svým hlasováním odborná porota a internetová veřejnost. „“ uvedl ředitel pořádající společnosti Internet Info Ján Simkanič.

Své vítězství z loňských oceněných obhájily rovněž cenový srovnávač Heureka.cz, zpravodajský portál iDnes.cz a veřejně prospěšná služba Potraviny na Pranýři. Anticenu letos odborná porota udělila českým operátorům za nerozvoj mobilního internetu. Zvláštní cena serveru Lupa.cz letos udělena nebyla.

Porota neměla jednoduchou volbu v kategorii E-commerce inspirace, kde udělila první místa rovnou dvě, a to projektům Liftago Taxi a Rohlík.cz. Dvě ocenění putují i do společnosti Seznam.cz. Její Mapy.cz se umístily na nejvyšší příčce v kategorii Mobilní služba, kde obhájily loňské prvenství, a zvítězily rovněž v sekci Nástroje a služby.

Kompletní výsledky ankety Křišťálová lupa 2014 naleznete zde.