Mondelez bude v Lovosicích vyrábět více BeBe a Tuc. Investoval 155 milionů

Továrna Mondelez Czech Republic v Lovosicích vyrábí nově slané krekry značky Tuc.

Továrna Mondelez Czech Republic v Lovosicích vyrábí nově slané krekry značky Tuc. Zdroj: Mondelez Czech Republic

Továrna Mondelez Czech Republic v Lovosicích vyrábí nově slané krekry značky Tuc.
Továrna Mondelez Czech Republic v Lovosicích
Ilustrační foto
Ilustrační foto
5
Fotogalerie

Výrobce cukrovinek a pečených produktů Mondelez International investoval do svých výrobních kapacit v Česku. Modernizoval dvě z pěti výrobních linek v lovosickém závodu za více než 155 milionů korun.

Rekonstrukce obou linek probíhala loni a do plného provozu byly uvedeny začátkem letošního roku. Z jedné linky sjíždějí minisušenky značky BeBe Dobré ráno a společnost si slibuje, že jich nyní vyrobí o třicet procent více. Druhá linka slouží k výrobě krekrů Tuc. „Vybrané druhy slaných krekrů Tuc se v Lovosicích vyrábějí nově,“ poznamenala Gabriela Bechynská, manažerka pro korporátní záležitosti firmy v Česku. 

Investice svědčí podle analytičky společnosti Cyrrus Anny Píchové o tom, že firma očekává odbyt i v době zpomalování tempa růstu české ekonomiky. "Stále věří v poptávku po svých produktech," řekla.

Továrna v Lovosicích zaměstnává 350 lidí a vlivem investice se podle Bechynské počet pracovníků nebude měnit. Kromě značek Bebe Dobré ráno a Tuc produkuje závod dále značky Miňonky, Tatranky, Koka, Esíčka, Derby a další. Jsou určeny nejen pro tuzemský trh, ale míří také do evropských zemí. 

Společnost dále provozuje v Česku továrny v Opavě a v Mariánských Lázních. Mondelez Czech Republic, která v roce 2018 dosáhla tržeb přes tři miliardy korun, patří podle analytičky v tuzemsku k největším výrobcům slaných pochutin a v segmentu cukrovinek je jedničkou. K jejím hlavním konkurentům patří podle ní společnost Nestlé Česko, která za stejné období utržila 10,6 miliardy korun.