Růžová čokoláda přichází do Česka | E15.cz

Vše o vizionářích

Vše o vizionářích Vstoupit do speciálu

Růžová čokoláda proniká na český trh

Barbora Pánková

Barbora Pánková

Tuzemští milovníci hořké, mléčné či bílé čokolády mohou vyzkoušet čtvrtou variantu – růžovou čokoládu zvanou Ruby. Po více než desetiletém vývoji ji loni v září ve světové premiéře představila švýcarská společnost Barry Callebaut. Pochutinu vyráběnou ze speciálních kakaových bobů začala letos dodávat českým firmám.

„Počet našich obchodních partnerů stále roste,“ uvedla Ivana Cimprichová z českého zastoupení Barry Callebaut. Například výrobce müsli Mixit od února nabízí růžovou čokoládu jako přísadu pro vytvoření müsli. „Od začátku února jsme prodali půl tuny růžové čokolády do vlastních mixů. V prodejích si vede lépe než mléčná či bílá čokoláda a dotahuje se na hořkou variantu,“ uvedl marketingový manažer Štěpán Zub.

Společnost Nestlé vytvořila růžovou variantu tyčinky KitKat, kterou nyní uvádí i na český trh. „KitKat Ruby loni úspěšně vstoupila na korejský a japonský trh. Produkt chceme nabídnout i spotřebitelům v Česku a na Slovensku,“ řekl ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé Česko a Slovensko Vratislav Janda. V Evropě už je v prodeji v Anglii, Německu, Francii, Nizozemí, Belgii a Švýcarsku, shrnula manažerka značky KitKat Adenike Gbadeboriová.

V Olomouci se čokoláda vyrábí už 120 let. Podívejte se na sladkosti minulosti

Příznivci růžové čokolády si však připlatí. Klasická KitKat stojí v e-shopu Rohlik.cz 12,90 koruny, ale její růžová varianta 29,90 koruny. Zákazníci Mixitu zaplatí za padesát gramů růžových čoček 38 korun, zatímco totéž množství „obyčejné“ čokolády vyjde o dvanáct korun levněji.

Degustátorka čokolády Šárka Robinson Pomahačová míní, že růžová čokoláda na českém trhu uspěje díky zajímavé barvě, i když to má své ale. „Problém je v tom, že jako čokoláda nechutná. Chutná jako bílá čokoláda s jogurtem a malinami,“ vysvětlila.

Postup výroby růžové čokolády přední světový zpracovatel kakaových bobů Barry Callebaut tají. Ubezpečuje však, že je zcela bez přidaných barviv a ovocných příchutí.

Pekl i pro britskou královnu. Klíčem k úspěchu je personál, říká cukrář Josef Maršálek
Banální gastrokoncept zabral. Česká hranolkárna nepřestává expandovat do dalších měst
Branické nádražce zákaz kouření prospěl, prohlédněte si fotoreportáž
Michelinská hvězda je jako zlatá olympijská medaile. Chci ji zpět, říká kuchař Roman Paulus
Sovětská legenda dolétala, Tu-134 absolvoval poslední pravidelný let
Automobilky bojují o marže, letos propustily téměř 40 tisíc lidí

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!