Proslulá čokoláda Toblerone už nebude výhradně švýcarská, Mondelēz ji začne vyrábět v Bratislavě

Čokoláda Toblerone se od příštího roku bude vyrábět i na Slovensku

Čokoláda Toblerone se od příštího roku bude vyrábět i na Slovensku Zdroj: profimedia.cz

Potravinářská společnost Mondelēz koncem příštího roku zahájí na Slovensku výrobu svých světovznámých trojúhelníkových čokoládových tyčinek Toblerone.Ty se nyní vyrábějí výhradně ve Švýcarsku. Firma tento krok zdůvodnila potřebou zvýšit výrobní kapacitu, uvedla agentura Reuters.

„Od konce roku 2023 zavedeme omezenou výrobu tyčinek Toblerone na Slovensku,“ uvedla mluvčí společnosti Mondelēz Livia Kolmitzová. Potvrdila tak dřívější zprávu švýcarské televizní a rozhlasové společnosti SRF, podle které se tyčinky budou vyrábět v bratislavské továrně Mondelēz. Tam se nyní vyrábí například čokolády Milka.

Čokoláda Toblerone se začala vyrábět v roce 1908 v Bernu. Kolmitzová uvedla, že výroba tyčinek Toblerone v bernské továrně bude pokračovat a vyloučila možnost propouštění zaměstnanců.

Podle švýcarských pravidel nelze čokoládu vyráběnou v zahraničí označovat jako „švýcarskou“. Podle Kolmitzové tak bude Mondelēz od léta používat novu podobu obalu tyčinek, kde se bude sdělovat, že značka Toblerone byla „vytvořena ve Švýcarsku“.