AB Facility bude spravovat nevýrobní technologie v Hyundai

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Společnost AB Facility ze skupiny Penta získala zakázku na správu nevýrobních technologií automobilky Hyundai v Nošovicích. Informovala o tom mluvčí AB Facility Zuzana Wobořilová, hodnotu kontraktu však neuvedla.

„Od 1. ledna 2012 zahájila AB Facility poskytování služeb technického facility managementu pro veškeré nevýrobní technologie prvního výrobního závodu Hyundai v Evropě,“ uvedla mluvčí AB Facility.

Mezi další velké zakázky, které firma získala v poslední době, patří správa několika stovek tuzemských objektů plynárenské společnosti RWE.

Celkové tržby AB Facility v oblasti technické správy nemovitostí překročí podle Wobořilové za rok 2011 pravděpodobně miliardu korun. To by představovalo meziroční nárůst o 20 procent.

Nový rok zahájila AB Facility také změnou firemní organizační struktury. Společnost se sloučila se svými dceřinými firmami Nový úklid, Tompex a Energ. Uvnitř AB Facility vzniklo současně šest nových divizí. „Cílem prováděných změn je zejména zjednodušení organizačního uspořádání celé skupiny a posílení značky AB Facility na trhu,“ sdělila Wobořilová.

Společnost vznikla v roce 1999 jako vnitřní organizační jednotka koncernu ABB. V roce 2003 se z ABB vyčlenila a přešla do vlastnictví fondu soukromého kapitálu Genesis. V roce 2010 firmu získala Penta.

AB Facility patří mezi přední společnosti v oboru správy nemovitostí v Česku, kterému se též říká facility management. Mezi hlavní konkurenty firmy patří na tuzemském trhu například společnosti ISS, Centra nebo Okin Group.