Antimonopolní úřad povolil prodej podílu v Eltodu

Eltodo

Eltodo Zdroj: Eltodo

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil prodej 50 procent akcií elektrotechnické společnosti Eltodo Liboru Sadílkovi. Ten figuruje v řadě firem, například ve společnosti Bohemia Müller. Eltodo bude Sadílek kontrolovat spolu s firmou Centrum Novodvorská, která dosud v Eltodu držela stoprocentní podíl.

„S ohledem na skutečnost, že spojení splňovalo podmínky pro posouzení ve zjednodušeném řízení a nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, úřad jej povolil,“ uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Největší podíl v Centru Novodvorská a tím i v Eltodu měl dosud prezident skupiny Libor Hájek, dalším akcionářem je současný technický ředitel Jiří Řehák. Už na konci loňského a na začátku letošního roku vyjednávali o prodeji společnosti konsorciu J&T a Natland Group. Nakonec se rozhodli, že vítězi výběrového řízení firmu neprodají.

Skupina Eltodo má na českém trhu dominantní postavení v oblasti dodávek systémů pro řízení dopravy, v oblasti dodávek technologií pro veřejné osvětlení, v oblasti přenesené správy veřejného osvětlení a v oblasti služeb pro telekomunikační sítě. Skupina se skládá z 11 firem, z nichž nejvýznamnějšími jsou Eltodo EG, Eltodo Dopravní systémy, Eltodo-Citelum a Vegacom.