Armatury Group investovaly 360 milionů. Nové hale žehnal kněz

Farář magistr Pavel Kuchař žehná hale Armatury Group za 380 milionů korun.

Farář magistr Pavel Kuchař žehná hale Armatury Group za 380 milionů korun. Zdroj: EK, Media

Společnost Armatury Group, která patří mezi největší evropské podniky v branži, právě dokončila strategickou investici. Výstavba výrobní haly včetně technologií stála 360 milionů korun. Stavba přinese na Opavsko desítky nových pracovních míst, navíc je pouze jednou ze tří plánovaných prorůstových investic, které dohromady spolykají více než půl miliardy korun.

Zajímavostí je, že vstupu výrobního zařízení do průmyslového světa, nanejvýš vzdálenému tomu duchovnímu, na místě požehnal i dolnobenešovský farář magistr Pavel Kuchař.

„Příští rok dokončíme v nové hale montáže strojů a zařízení. V letošním roce jsme zahájili stavbu další haly, která již v příštím roce zajistí centrální příjem materiálu pro dolnobenešovskou výrobu. Zároveň plánujeme vybudovat novou halu pro lakovnu armatur a expedici, která výrobní proces logisticky uzavře,“ řekl předseda představenstva společnosti Petr Holeček.

V těchto třech nových halách za půl miliardy korun o celkové výměře 10 tisíc metrů čtverečních přibude podle Holečka práce pro několik desítek lidí.

Plán: Dvoumiliardové tržby

Vybudováním tří průmyslových hal podnik výrazně rozšíří své výrobní kapacity a posílí i pozici významného zaměstnavatele v pracovně „citlivém“ Moravskoslezském regionu. Společnost plánuje dlouhodobě dosahovat tržeb přes dvě miliardy korun, které poprvé zaznamenala loni.

Tímto hospodářským výsledkem za rok 2012 se společnost zařadila mezi největší evropské výrobce a dodavatele průmyslových armatur.

„Současně vstupujeme na nové trhy v Africe a usilujeme o využití dalších příležitostí na stávajících trzích, například v Rusku. Proto jsme přistoupili k významným investicím do výroby,“ dodal Holeček.

V nově otevřené hale plánuje strojírenská firma výrobu kulových kohoutů velkých dimenzí a speciálních hutních armatur. Produkty najdou uplatnění při těžbě, skladování a dopravě ropy a plynu, v petrochemickém a chemickém průmyslu i energetice.

Společnost Armatury Group má v současné době 520 zaměstnanců a v rámci dodavatelských vztahů dává dlouhodobě práci dalším 150 lidem. Více než polovina celkové produkce společnosti se prostřednictvím subdodavatelů exportuje do 65 zemí po celém světě.