Automobilovému koncernu Fiat Chrysler vzrostl zisk o 60 procent

Fiat

Fiat Zdroj: acz

Jeep Grand Cherokee
Jeep Compass
Jeep Compass
Jeep Renegade
Jeep Renegade
6
Fotogalerie

Automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o téměř 60 procent na 1,02 miliardy eur (26 miliard korun). Hospodaření podpořil růst prodeje, zvláště na americkém kontinentu, a zvýšení globální poptávky po vozech Jeep, uvedla dnes firma.

Odbyt vozů v prvním čtvrtletí vzrostl o pět procent na 1,2 milionu, hlavně díky vyššímu prodeji v Severní a Latinské Americe a zvýšení odbytu divize Jeep o 37 procent, informovala agentura AP.

Čisté příjmy o dvě procenta klesly a dosáhly 27,03 miliardy eur (688,5 miliardy korun). Důvodem byl hlavně vývoj směnných kurzů. Při konstantních směnných kurzech příjmy o devět procent vzrostly.

Jedním z cílů automobilky je snížení dluhu. V prvním čtvrtletí se jí podařilo omezit dluh mnohem více, než se čekalo. Na konci března dosahoval čistý dluh 1,3 miliardy eur ve srovnání s částkou 2,39 miliardy eur na konci prosince.

Výhled na celý letošní rok automobilka ponechala beze změny. Očekává příjmy kolem 125 miliard eur a očištěný čistý zisk kolem pěti miliard eur.