Bohemia Energy bude energie u dveří prodávat sama

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Chaloupka Miroslav/Sedmicka

Největší alternativní dodavatel energií, společnost Bohemia Energy, si bude podomní prodej svých produktů řídit prostřednictvím vlastní firmy. Spolu s Jakubem Odložilíkem, jemuž patří společnost zabývající se podomním prodejem D2D CZ, založila firmu Bohemia Energy Prodej.

Její obchodní síť bude mít několik desítek obchodních zástupců. „Všichni museli projít intenzivním školením, po jehož dokončení získali certifikát,“ říká jednatel Bohemia Energy Jiří Písařík. Vlastní obchodní síť má podle něj zvýšit spokojenost zákazníků. Novou organizaci prodeje však Písařík více komentovat nechce.

Není tak jasné, jaký nyní bude vztah mezi Bohemia Energy a D2D CZ, která se na svých stránkách chlubí tím, že pro Písaříkovu firmu exkluzivně zajišťuje podomní prodej elektřiny a plynu. Podle některých informací obě firmy už spolupráci ukončily.

Zajímavé také je, že Bohemia Energy Prodej má základní kapitál 12,1 milionu korun. Bohemia Energy do firmy vložila 12 milionů a Odložilík jen sto tisíc. Jak dodavatel, tak Odložilík však mají ve firmě 50procentní podíl.

Společenská smlouva výslovně říká, že výše obchodních podílů se neřídí výší peněžitého vkladu. To naznačuje, že Odložilík do firmy vložil tým prodejců, kterého si cení tak, že mu Písařík přenechal polovinu firmy.