Bohemia Energy klesly v pololetí tržby na 4,5 miliardy korun

Jednatel společnosti Bohemia Energy Jiří Písařík

Jednatel společnosti Bohemia Energy Jiří Písařík Zdroj: Anna Vackova, E15

Alternativnímu dodavateli energií Bohemia Energy klesly v prvním pololetí letošního roku meziročně tržby o čtyři procenta na 4,5 miliardy korun. Hospodářský výsledek za pololetí společnost nezveřejnila.

„Mírný celkový pokles obratu je souhrou několika faktorů. Těmi asi nejvýznamnějšími jsou nezvykle mírná zima a naše obchodní rozhodnutí nabídnout zákazníkům elektřinu a plyn za ještě výhodnějších cenových podmínek,“ řekl jednatel společnosti Jiří Písařík.

Podle aktuálních dat Operátora trhu s elektřinou (OTE) si Bohemia Energy nadále udržuje pozici alternativního dodavatele s největším počtem odběratelů. V červenci od ní bralo 318700 zákazníků elektřinu a asi 186 tisíc plyn. Písařík dnes uvedl, že firma si pozici udržuje díky své akviziční strategii. Připomněl, že například na začátku června přešlo k Bohemia Energy na základě akvizice asi 13 tisíc zákazníků energetické části firmy Global Energy. „Aktivní akviziční politika je jedním z nástrojů, který i v budoucnu chceme využívat k růstu a upevňování naší pozice na trhu,“ dodal Písařík.

Tržby klesly i skupině

Tržby v prvním pololetí proti stejnému období loňského roku klesly i celé skupině Bohemia Energy. Její součástí jsou kromě samotné Bohemia Energy ještě společnost Comfort Energy a Slovakia Energy, která působí na Slovensku. Tržby celé skupině klesly o procento na 5,8 miliardy korun.

Tržby Slovakia Energy naopak meziročně stouply o tři procenta na 0,95 miliardy korun. Společnost Comfort Energy, která má podle OTE zhruba 75 tisíc zákazníků, pak v pololetí utržila 0,3 miliardy korun, meziročně o 37 procent víc. Vývoj výše tržeb dnes v tiskové zprávě oznámil také další alternativní dodavatel energií Armex Energy, který má asi 36 tisíc odběratelů. Společnost uvedla, že do května zvýšila meziročně tržby o 17,5 procenta na 563 milionů korun.