Českobudějovický Bosch rozdělí zaměstnancům prémii 40 milionů

Robert Bosch

Robert Bosch

Bosch
Bosch (ilustrační foto)
Bosch (ilustrační foto)
4
Fotogalerie

Přes 40 milionů korun vyplatí firma Robert Bosch České Budějovice jako mimořádnou prémii svým zaměstnancům za hospodářské výsledky roku 2016. Prémie ve výši téměř pěti procent z roční mzdy je součástí programu odměn závodu a zaměstnanci ji dostanou v dubnové výplatě. 

Českobudějovický Bosch, který patří do skupiny největšího výrobce komponentů do aut, zvýšil v roce 2015 meziročně obrat o 23 procent na 18,3 miliardy korun. Výsledky za loňský rok firma dosud nezveřejnila. Zaměstnává přes 4000 lidí.

Mimořádnou prémii dostanou všichni zaměstnanci, kteří pracovali ve firmě celý loňský rok, získají ji také agenturní zaměstnanci. "Prémie za hospodářský výsledek je vyplacena již podruhé, poprvé jsme ji vyplatili vloni za dosažené výsledky roku 2015," uvedla vedoucí personálního oddělení Barbora Schelová. Loni byla prémie podobně vysoká.

Zaměstnanci českobudějovického Bosche dostávají i 13. a 14. plat, který může dosáhnout až 160 procent průměrného měsíčního výdělku. Letos firma výrazně navýšila objem peněz vyplacených v benefitech. "V posledních letech se zaměřujeme i na propojení pracovního a rodinného života. Na konci roku 2016 jsme se s odborovou organizací domluvili na zavedení odměny při narození dítěte," dodala Schelová.

Českobudějovická společnost Robert Bosch vyrábí komponenty do osobních a nově i nákladních aut jako systém DNOX pro vstřikování močoviny do dieselových výfukových plynů, který snižuje emise oxidů dusíku, dále nádržové čerpadlové moduly či plynové pedály. "Od roku 2013 se navyšuje objem výroby, s čímž souvisí stále trvající potřeba náboru nových pracovníků, zejména vysokoškolsky technicky vzdělaných," řekla mluvčí firmy Kristina Žofková.

Společnost v následujících třech letech hodlá investovat 2,2 miliardy korun a vytvořit 650 pracovních míst, z toho 500 ve výrobě. Rozšíří výzkumné a testovací centrum, zvětší výrobní kapacitu. Společnost získala příslib investiční pobídky 443,6 milionu korun.