Čeští spotřebitelé ročně přichází až o 6,5 miliardy Kč ročně. Zcela zbytečně.

Zdroj: BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.

Zatímco banku nebo mobilního operátora měníme dnes celkem běžně, u svého dodavatele energií zůstáváme léta. Společnost Bohemia Energy spočítala, že Češi tak zbytečně za drahé energie zaplatí ročně celkem téměř 6,5 miliardy korun. 

Většina z nás sice už ví, že se dodavatel energií změnit dát, ale nějak se tím nechceme zabývat. Myslíme si, že se jedná o složitý proces a že čas, který bychom tomu museli věnovat, nestojí za to.

Navíc v této oblasti panuje celá řada mýtů. Mnoho lidí se obává, že po změně dodavatele zůstane bez elektřiny, bude muset měnit elektroměr či plynoměr, nebo dokonce natahovat nové dráty,“ uvádí Robert Chmelař, marketingový ředitel Bohemia Energy. Přitom změna dodavatele je velmi jednoduchý proces. A výsledkem je, že světlo svítí a plyn hoří dál úplně stejně, jen levněji.

BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.

Spočítejte si úsporu

Kolik můžete ušetřit, zjistíte jednoduše a zdarma na internetu. Využít můžete například kalkulaček na webu Energetického regulačního úřadu nebo portálu TZB-info.cz. „Potřebovat k tomu budete poslední vyúčtování, ze kterého zjistíte všechny údaje potřebné pro porovnání,“ upřesňuje Robert Chmelař. Pokud je nechcete studovat, stačí fakturu vyfotit mobilem a poslat vybranému obchodníkovi. Ten už si vše zjistí sám a nabídku pošle.

Zároveň se nedívejte pouze na různé akční nabídky a bonusy, ale na to, jakou úsporu získáte dlouhodobě. Přesvědčte se, že firma je spolehlivá a stabilní. A také, že má dobrý zákaznický servis, nebo že přístup ke svému účtu budete mít online. To vám kromě peněz ušetří i spoustu času.

BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.

Nemusíte ani vstát z gauče

Smlouvu můžete uzavřít klidně online nebo po telefonu. A když si vyberete dobrou firmu, o nic se nestaráte. „Pokud nám udělíte plnou moc, nikam chodit nemusíte, v Bohemia Energy vše vyřídíme za vás. U vás doma se nic nemění a vy tak změnu poznáte jenom na faktuře,“ vysvětluje Robert Chmelař.

Aktivita se vyplatí

Český energetický trh je otevřený a vysoce konkurenční a zákazník z toho může těžit. Již řadu let má možnost využívat zajímavých nabídek, které dodavatelé nabízejí. Základem je však být v tomto směru alespoň trochu aktivní. Těch pět minut, které změně dodavatele energií budete věnovat, se vám bohatě vyplatí. Vy pak můžete klidně dál prokrastinovat u počítače, jen u toho šetříte peníze.