Další oběť energetické krize. Končí dodavatel energií Microenergy

PRE Jungmannova, fronta

PRE Jungmannova, fronta Zdroj: E15 Michael Tomeš

PRE Jungmannova, fronta
PRE Jungmannova, fronta
PRE Jungmannova, fronta
Společnost Microenergy končí.
5
Fotogalerie

Po Bohemia Energy končí další dodavatel energií. Konec dodávek elektřiny a plynu oznámila Microenergy, vyplývá z informací na webu Operátora trhu s elektřinou (OTE). Podle jeho dat dodává firma energie více než 760 zákazníkům.

Microenergy je tak už několikátým dodavatelem energií, kteří od poloviny října oznámili ukončení činnosti. Po Bohemia Energy, která dodávala energie asi 900 tisícům klientům, skončily také firmy Kolibřík energie s 28 tisíci klienty, A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy a Ray Energy, která dodávala zhruba 3000 klientů.

Odběratelům zajistí dodávky plynu a elektřiny dodavatelé poslední instance, bez energií tedy nezůstanou. Energie jim dodá dominantní dodavatel v daném regionu. Dodavatelem poslední instance jsou v případě elektrické energie v závislosti na konkrétním regionu společnosti E.ON Energie (jižní části ČR), Pražská energetika (Praha a nejbližší okolí) a ČEZ Prodej (střed a sever ČR). U plynu pak E.ON Energie (Jihočeský kraj), Pražská plynárenská (Praha a nejbližší okolí) a innogy Energie (zbytek ČR).

Video placeholde
Proč rostou ceny energií? • Videohub