Firmu Eltodo zřejmě získá PPF. Nabízí za ni miliardu

Eltodo

Eltodo Zdroj: Eltodo

Pražskou firmu Eltodo, která se kromě jiného zabývá veřejným osvětlením a dopravními systémy, zřejmě získá finanční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. S odkazem na tři na sobě nezávislé zdroje to na svých webových stránkách uvedl týdeník Ekonom. Prodejní cena by se podle serveru měla pohybovat kolem miliardy korun.

Ve finále několikaměsíčního tendru o pražskou firmu se Kellnerova skupina PPF střetla s finanční skupinou Penta. Otázkou podle týdeníku je, zda firmu nakonec získá přímo PPF, nebo některý ze spřátelených subjektů.

Ekonom uvedl, že za nabídkou Kellnerovy skupiny ve skutečnosti může stát její dlouholetý manažer Karel Pražák, který má dnes těsné vazby i s finanční skupinou Natland. Ta o Eltodo, které nedávno oslavilo 20 let od svého založení, údajně usilovala, prezident Eltoda Libor Hájek ale její nabídku nepřijal.

Eltodo kromě jiného zabezpečovala technologické vybavení velkých českých tunelů, včetně Strahovského v Praze a Klimkovic u Ostravy. Podílela se také na stavbách tunelů na Slovensku a v Turecku. Do skupiny patří i firma Vegacom, působící v oblasti komunikačních technologií.