Havlíček podal trestní oznámení na Bohemia Energy. Nabízeli služby v době ukončování činnosti

Bohemia Energy měla kanceláře v centru Prahy

Bohemia Energy měla kanceláře v centru Prahy Zdroj: ČTK / Šulová Kateřina

Bohemia Energy měla kanceláře v centru Prahy
Bohemia Energy měla kanceláře v centru Prahy
Bohemia Energy měla kanceláře v centru Prahy
Fronty před zákaznickým centrem Pražské energetiky (PRE) a Pražské plynárenské v Jungmannově ulici v Praze. Statisíce klientů Bohemia Energy se snaží přejít k jiným dodavatelům
Ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) při rozhovoru pro Blesk.
7
Fotogalerie

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) podal trestní oznámení na společnosti Bohemia Energy, důvodem je podezření ze spáchání trestného činu proti majetku. Havlíček podal trestní oznámení kvůli podezření z nabízení služeb v době ukončování činnosti, účelovému převádění majetku mezi společnostmi a snahy o převedení soukromého majetku, řekl na tiskové konferenci.

Trestní oznámení Havlíček podal jako ministr průmysl a obchodu. Kolem 900 tisíc odběratelů energetické skupiny Bohemia Energy, která v polovině října ukončila činnost, si musí hledat nového dodavatele energií.

Možné podání trestního oznámení avizoval také premiér Andrej Babiš (ANO). Dosluhující kabinet by v té souvislosti měl také znovu schválit uzákonění hromadné žaloby a návrh předložit nové Sněmovně. V minulém funkčním období Babišova vláda tento institut nestihla v parlamentu prosadit. Babiš chování skupiny označil za neuvěřitelné, Bohemia Energy podle něj své klienty podvedla.

Video placeholde
Proč rostou ceny energií? • Videohub