Hutní podnik Liberty Ostrava vykázal čistý obrat přes 56 miliard korun

Ocelárna Liberty Ostrava

Ocelárna Liberty Ostrava Zdroj: Zerzoň Jiří / E15

Ocelárna Liberty Ostrava
Ocelárna Liberty Ostrava
Ocelárna Liberty Ostrava
Ocelárna Liberty Ostrava
Ocelárna Liberty Ostrava
19
Fotogalerie

Hutní podnik Liberty Ostrava vykázal za finanční rok končící letošním 31. březnem čistý obrat 56,5 miliardy korun (2,3 miliardy eur). Znamená to nárůst o 109 procent ve srovnání s předchozím devítiměsíčním finančním obdobím končícím 31. března 2021, kdy společnost vykázala obrat 22 miliard korun (842 milionů eur). Čistý zisk firmy činil 6,1 miliardy korun a hrubý provozní zisk EBITDA 8,1 miliardy korun. ČTK to dnes sdělila v tiskové zprávě mluvčí podniku Barbora Černá Dvořáková. Firma sjednocovala účetní období a do loňského března bylo kvůli tomu přechodně kratší.

„Výsledky odrážejí zlepšení v obchodní, výrobní i finanční oblasti během posledních let, která huti pomohou úspěšně zvládnout současnou náročnou ekonomickou a geopolitickou situaci,“ uvedla mluvčí.

Liberty Ostrava vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl. I s dceřinými společnostmi má firma šest tisíc zaměstnanců. Huť patří od roku 2019 do Liberty Steel Group z koncernu GFG Alliance britského podnikatele Sanjeeva Gupty.

Video placeholde
Očima guvernéra: Inflace • Videohub