Hyundai představil nový Tucson, výroba zůstane v Nošovicích

Nový Hyundai Tucson se bude vyrábět v Nošovicích

Nový Hyundai Tucson se bude vyrábět v Nošovicích Zdroj: ctk

Automobilka Hyundai představila nástupce svého SUV modelu ix35, který se bude vyrábět v moravských Nošovicích. Vůz označovaný jako All-New Tucson by se měl na evropském trhu objevit v druhé polovině roku, výstavní premiéru bude mít za dva týdny v Ženevě.

Hyundai prodala od roku 2001 přibližně jeden milion terénních vozů kategorie SUV, z toho 116 600 ve Velké Británii. I s novým Tucsonem chce pokračovat v záměru vyrábět všechny modely pro evropský trh v Evropě. V Nošovicích v současnosti vyrábí vozy i30, kompaktní MPV ix25 a ix35. Ten loni tvořil kolem 56 procent produkce závodu.

Název Tucson již automobilka použila u modelu, který byl předcházel vozu ix35. All-New Tucson se bude vyrábět nové platformě, která má nabídnout více vnitřního prostoru. Model bude mít délku 4,475 metru, což je o šest cm více, než měří ix35. Zvětší se také rozvor. Nabízet se bude se dvěma benzinovými a třemi dieselovými agregáty, které nabídnou výkon od 115 do 186 koní.

Automobilka slibuje desetiprocentní růst

Nošovická automobilka Hyundai loni vyrobila 307 450 aut, což je meziroční zvýšení o 1,3 procenta a zároveň o 2,5 procenta více, než plánovala.

Letos chce zvýšit výrobu zhruba o deset procent na 330 tisíc vozů. Auta vyváží celkem do 55 zemí, nejvíce do Německa, Ruska a Velké Británie. Automobilka má zhruba 3300 zaměstnanců, dalších asi 7000 zaměstnávají v regionu subdodavatelské firmy.