Hyundai ukázal první fotky druhé generace i30, zezadu vypadá jako BMW

Hyundai i30

Hyundai i30

Hyundai i30
Hyundai i30
Hyundai i30
4
Fotogalerie
Jihokorejská automobilka Hyundai oficiálně uvolnila první snímky nové generace modelu i30. Tvary budou spíše evoluční, technika však ne.

Druhá generace kompaktního hatchbacku i30 se začala v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrábět už začátkem roku 2012 a ani ne půl roku na to došla na řadu varianta kombi. Dny vozu už jsou ale pomalu sečteny. Automobilka totiž oficiálně uvolnila první snímky nástupce, který se v plné parádě představí již 7. září. Zatím ale musíme vzít za vděk pouze vybrané detaily karoserie.

Jak vidno z přiložených snímků, design karoserie bude spíše evoluční. Šestiúhelníkovou masku chladiče dostal vůz již v rámci faceliftu (modernizované provedení se začalo vyrábět v lednu loňského roku), z profilu se nám trochu připomíná kompaktní modely od Infiniti.

Diody denního svícení již nejsou umístěny vodorovně, ale šikmo, a při pohled na zadní část s úzkými a šikmými světlomety se nám ihned vybavilo BMW řady 1. Vůz má mít prostornější kabinu, patrně tedy dojde k prodloužení rozvoru náprav, který má aktuálně 2.650 milimetrů.

Celý článek si můžete přečíst na serveru auto.cz