Hyundai v nové generaci i30 nabídne poprvé i sportovní verzi

Hyundai

Hyundai Zdroj: ČTK

Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai
Hyundai Elantra 1,6
19
Fotogalerie

Korejská značka Hyundai v rámci nové generace svého stěžejního modelu pro Evropu i30 poprvé nabídne i vysokovýkonnou sportovní verzi N. Výrobu Hyundai Motor zahájí v roce 2017, oznámila dnes firma na autosalonu v Paříži.

 

Sportovní verze N bude vycházet z konceptu RN, který Hyundai v Paříži představil. Jeho dvoulitrový přeplňovaný motor disponuje výkonem 380 koní, sériová verze bude mít výkon o 100 koní nižší.

Nová generace Hyundai i30 ze slezských Nošovic se začne prodávat na začátku příštího roku. Nahradí druhou generaci, která se v Česku vyrábí od roku 2011. Vůz opět vytvořili vývojoví inženýři z technického centra Hyundai Motor Europe v Německu. Testovali jej mimo jiné na slavné Severní smyčce Nürburgringu.

Od roku 2008 Hyundai v Evropě prodal zhruba 800 tisíc vozů i30. "S novou generací i30 chceme pokračovat v našem úspěšném působení a dosáhnout dalšího organického růstu v nadcházejících letech," uvedl provozní ředitel společnosti Hyundai Motor Europe Thomas Schmid.

Hyundai je v současnosti třetí nejprodávanější značkou na českém trhu. Od ledna do srpna firma prodala 13 763 osobních aut, meziročně o téměř sedm procent více.