Insolvenční návrh vůči Bohemia Energy byl šikanou, potvrdil soud

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Jonas John CC BY-SA 2.0 Flickr

Městský soud v Praze odmítl insolvenční návrh vůči firmě Bohemia Energy, největšímu alternativnímu dodavateli energií v Česku. Návrh na insolvenci podala 30. září kyperská společnost Jonaza Trading Limited, která přihlásila pohledávku přes 304 tisíc korun za nespecifikované služby. Bohemia Energy tehdy označila návrh za šikanózní.

„Z účinného usnesení soudu jednoznačně vyplývá, že podání insolvenčního návrhu je čistě šikanózní krok ze strany bývalého obchodního partnera, jehož cílem je poškození dobrého jména a pověsti naší společnosti,“ uvedl jednatel Bohemia Energy Jiří Písařík. Podle něj to dokazuje i rychlost s jakou soud rozhodl. „Pevně věříme, že toto šikanózní jednání se již nebude opakovat,“ dodal. Společnost také oznámila, že soud rovněž kyperské společnosti uložil nejvyšší možnou pořádkovou pokutu ve výši 50 tisíc korun

Bohemia Energy patří mezi hlavní tuzemské alternativní dodavatele energií. Konkuruje největším hráčům na trhu s energiemi jako ČEZ, Pražská energetika či RWE. Mezi alternativními dodavateli patří k hlavním konkurentům firmy Centropol Energy.

Loňské tržby Bohemia Energy meziročně stouply o devět procent na 9,4 miliardy korun. Počet zákazníků společnosti se zvýšil na více než 512 tisíc, přičemž přes 316 tisíc klientům firma dodávala elektřinu a 195 tisícům zákazníkům plyn.