Inter-Informatics kupují Indové, za pražskou inženýrskou firmu dají přes 100 milionů

Kabina letadla

Kabina letadla Zdroj: Profimedia

Společnost Tech Mahindra, která je součástí indického konglomerátu Mahindra, uzavřela obchod v České republice. Koncern koupil českou společnost Inter Informatics. Jako první o akvizici informoval server Economic Times. Hodnota obchodu dosahuje 5,4 milionu eur (139 milionů korun), uvádí web s odkazem na dokument indické firmy.

Tech Mahindra získala stoprocentní podíl. Samotnou transakci pak provedla evropská divize Mahindry. Zástupce české firmy se serveru E15.cz nepodařilo zastihnout.

„Akvizice Mahindře poskytne vysoce odborný inženýrský tým z oblasti letectví,“ uvedla indická společnost k obchodu, jež se má finalizovat v půlce září.

Pražská společnost Inter-Informatics se zaměřuje především na 3D modelování a vývoj v oblasti letectví a kolejové dopravy. Zpracovává návrhy kabin, instalace elektrických rozvodů, topení a klimatizace nebo přímo modelace konstrukčních částí. U letadel tak jde například o vývoj a modelaci bočních panelů nebo stropních odkládacích prostor, případně elektrických systémů.

V loňském roce společnost Inter-Informatics dosáhla tržeb přibližně 237 milionů korun. Kromě Česka společnost podniká také v Rumunsku, kanceláře má také na Slovensku, v Německu a ve Spojených státech.

Společnost Inter-Informatics doposud patřila podnikateli Dušanovi Očkovi, mezi jehož další aktivity patří například stavební a realitní činnost.