Le&Co rozšíří výrobní závod v Jirnech

Šéf Le&Co Aleš Lenc

Šéf Le&Co Aleš Lenc Zdroj: E15 Anna Vackova

Po šesti letech od přesídlení do nového areálu v Jirnech chystá jeden z největších nezávislých výrobců uzenin, rodinná společnost Le&Co, jeho další rozšíření. Do nového skladu o 1500 metrech čtverečních investuje třicet až čtyřicet milionů korun.

„Důvodem je nárůst prodejů našich výrobků a z toho vyplývající potřeby větší skladové zásoby pomocného materiálu. Dalším důvodem je také zvyšující se podíl plátkovaných masných výrobků, které jsou na obalový materiál mnohem náročnější,“ uvedl ředitel a spolumajitel společnosti Aleš Lenc. Po výstavbě skladu s kapacitou asi 3100 paletových stání přibude zhruba pět pracovních míst.

Nárůst prodejů se projeví i na letošních tržbách, které předloni dosáhly 1,43 miliardy korun. Loni firma zaznamenala nárůst v řádech procent, se zhruba stejným navýšením počítá i letos. „Vlivů bylo několik – zvýšení počtu zákazníků, zvýšení vzájemného obchodu mezi námi a některými stávajícími zákazníky a zvýšení (odbytových) cen masných výrobků,“ podotkl ředitel.

Uzenářskou firmu specializovanou zejména na šunku založil otec současného ředitele Jiří Lenc v roce 1990. Z malé rodinné firmy zaměstnávající čtyři lidi se během let stala společnost s miliardovým obratem zaměstnávající 370 pracovníků. Firma je také jedním z podporovatelů snahy Českého svazu zpracovatelů masa na zapsání Pražské šunky na seznam zaručených tradičních specialit EU.

Aleš Lenc: Čeští výrobci umí vysokou kvalitu, ale lidé tu na ni nemají peníze