Lustry z Preciosy září i na oceánech, firma vyčlenila výrobě pro luxusní jachty nový program

Designové lustry společnosti Preciosa

Designové lustry společnosti Preciosa Zdroj: Euro - Dasa Hyklova

Preciosa
Ve slévárně vznikají všechny odlitkové kovové součásti svítidel. Preciosa je jednou z mála firem na světě, která klasickou techniku odlévání kovu do pískové formy stále ovládá.
Ve sklárně Preciosa
Ve sklárně Preciosa
Ve sklárně Preciosa
21
Fotogalerie

České produkty nechybí ani na těch nejhonosnějších plavidlech. Lustry ze severočeské Preciosy lze najít i ve flotile výletní divize společnosti Disney, stejně jako u provozovatelů luxusních plaveb Norwegian Cruise Line a Royal Caribbean International. Preciosa se přitom chce na oceánech prosazovat ještě více, novým projektům lodního osvětlení se od května věnuje speciální program Maritime. 

Osvětlení společnosti Preciosa zdobí reprezentativní veřejné i soukromé prostory po celém světě. Najít lze ale také na místech, která jsou nelehkou výzvou pro technologické a řemeslné kvality – na luxusních jachtách a výletních lodích. Právě tyto aktivity Preciosy nově komplexně zastřešuje program Maritime, který se specializuje na výrobu světelných objektů se speciálními požadavky. Jeho aktuálním projektem je světelná instalace pro jachtu dlouhou 180 metrů.

“Tým designérů a inženýrů na projektu pracuje od prvního návrhu designu, konstrukce a poradenství během vývoje až po finální instalaci. Zajišťuje také pravidelné bezpečnostní kontroly a kompletní údržbu svítidla na palubě,” říká vedoucí programu Maritime Blanka Adámková.

Nahlédněte do fungování Preciosy v rozsáhlé fotogalerii:

Každá světelná instalace musí navíc projít bezpečnostním testem, který má čtyři fáze. “Simulace analyzuje odolnost produktu pomocí počítačového softwaru, test vibrací pak ověřuje kvalitu konstrukce během výroby, zátěžový test materiálů prověřuje jejich odolnost při působení soli a mořské vody a mořská zkouška potvrdí, že svítidlo dokáže překonat i náročnou cestu na neklidném moři,” vypočítává Adámková.

Podnik Preciosa Lighting v posledních letech vykazuje tržby okolo miliardy korun se stomilionovým ziskem.

Jaké jsou trendy v interiérovém designu? Objednejte si magazín E15 Premium >>>

Video placeholde
Magazín E15 Premium Interiérový design • E15