Motorola prodělává, propustí desetinu zaměstnanců

Motorola Mobility

Motorola Mobility Zdroj: profimedia.cz

Googlu se nedaří dostat Motorolu do zisku. Jen loni firma vykázala provozní ztrátu 500 milionů dolarů, a tak přišlo na řadu propuštění. Motorolu opustí 1200 lidí, neboli deset procent všech zaměstnanců.

„Tyto škrty jsou pokračováním redukce, kterou jsme oznámili loni v létě,“ řekla agentuře Reuters mluvčí Motoroly Niki Fenwick. Google v srpnu oznámil, že divizi Motorola mobility opustí čtyři tisíce zaměstnanců.

Motorola o propouštění zaměstnance informovala v emailu, jehož kopii má k dispozici deník The Wall Street Joural. „Naše náklady jsou příliš vysoké, nejsme konkurenceschopní na našich trzích a přicházíme o peníze,“ odůvodnila krok firma. O práci přijdou zaměstnanci ve Spojených státech, Kanadě, Číně a Indii. V Indii už propuštění začalo, Motorola zastavila provoz své místní továrny.

Googlu koupil Motorolu loni za 12,5 miliardy dolarů. Firma vlastní nosatí patentů, které může Google využít k odražení patentových útoků na operační systém Android. Kromě toho plánuje expanzi do světa mobilních zařízení.

Akcie Googlu v posledních pěti letech:Akcie Googlu v posledních pěti letechAkcie Googlu v posledních pěti letech

Google představil restrukturalizační plány v Motorole. Chce se soustředit na výrobu špičkových mobilů