Německý Denios postaví u Strakonic další továrnu na kontejnery

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Společnost Denios, která vyrábí kontejnery pro nebezpečné látky, postaví ve Strakonicích výrobní areál. Celková investice do něj přesáhne 200 milionů korun. Firma už v Česku zaměstnává 80 lidí, v nové továrně postupně najde práci dalších dvě stě.

Kapacita nynějšího strakonického závodu Deniosu nestačí a podnik si musí prostory pronajímat, což omezuje jeho další růst. Kvůli výstavbě firma koupila pozemky v nové průmyslové zóně Jelenka za 12 milionů korun, město se zavázalo vybudovat k areálu komunikaci.

Stavba závodu na 7000 metrech čtverečních začne v roce 2015. Stavební náklady se odhadují na asi 170 milionů korun, na dalších 30 milionů přijdou výrobní technologie. V prostorách bude především lakovna.

Tuzemský Denios Strakonice byl založena v roce 1998 jako dceřiná společnost německé firmy Denios AG se sídlem v Bad Oeynhausenu. Firma v České republice vyrábí hlavně záchytné vany, palety a skladovací kontejnery pro ekologické skladování nebezpečných látek a manipulaci s nimi.

Velká část produkce se vyváží do Německa. Společnost Denios loni utržila 175 milionů korun, což je meziročně o 7,3 procenta více. Podíl vývozu na celkových tržbách byl 72 procent.