Nepřeplácíte za energie? Začněte šetřit co nejdřív

Zdroj: BOHEMIA ENERGY entity

K razantním úsporám v domácnosti bude muset v nejbližší době přistoupit pravděpodobně řada z nás. Velké úspory, až tisíce korun ročně, můžete získat třeba změnou dodavatele elektřiny a plynu. A ty můžete v nadcházejících měsících opravdu potřebovat. Není to navíc nic těžkého a nemusíte kvůli tomu ani nikam chodit, jen je potřeba začít včas.

Začněte tím, že si zjistíte, jakou úsporu vám změna přinese. K objektivnímu srovnání nabídek jednotlivých dodavatelů můžete využít nezávislých internetových kalkulaček, třeba na stránkách ERÚ nebo portálu TZB-info.cz. K posouzení finanční výhodnosti budete potřebovat fakturu posledního vyúčtování. „Nebo stačí, když fakturu vyfotíte mobilem a pošlete nám ji e-mailem. My vám pak připravíme konkrétní nabídku šitou na míru,“ říká Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy.

BOHEMIA ENERGY entity

Využíváte v domácnosti elektřinu i plyn? Prověřte si, jestli je nemůžete mít od jednoho dodavatele. „V případě, se rozhodnete odebírat od Bohemia Energy obě komodity, budete mít veškerou agendu spojenou s energiemi tzv. pod jednou střechou. Můžete si sloučit elektřinu a plyn do jednoho účtu,“ vysvětluje Libor Holub. Šetříte tak nejenom peníze, ale hlavně čas. Platíte jedny zálohy, vše zařídíte na jedné bezplatné lince, máte jeden kontakt a vše najdete přehledně v jednom online účtu.

Nikam nemusíte chodit

V době, kdy se snažíme chránit zdraví vlastní i všech okolo ještě víc než obvykle, je velmi důležité, že kvůli změně dodavatele nemusíte nikam chodit. „V Bohemia Energy teď můžou zájemci o výhodnější energie vyřídit smlouvu a změnu dodavatele kompletně z pohodlí svého domova. Potřebné dokumenty podepíší elektronicky přímo na svém počítači, notebooku, tabletu nebo chytrém telefonu,“ uvádí Libor Holub.

BOHEMIA ENERGY entity

Stejně to funguje, když si o nabídce nejdřív chcete promluvit s obchodním zástupcem. „Funguje to tak, že náš prodejce s vámi vaše požadavky probere nejdřív po telefonu. Pak vám e-mailem pošle návrh energetických úspor spolu s nezávaznou nabídkou,“ upřesňuje Libor Holub. A pokud se vám nabízené řešení líbí, stačí jednoduše všechny dokumenty elektronicky podepsat na vašem chytrém zařízení nebo na počítači. A dál už se o nic starat nemusíte, v Bohemia Energy už vše vyřídí za vás.

Peníze nejsou všechno

Finanční úspora je důležitá, ale rozhodně byste měli zohlednit i to, jestli je vámi vybraná společnost dostatečně silná a stabilní a jaké služby poskytuje. Zjistěte si také, jaký zákaznický servis vám může nový dodavatel nabídnout. Dovoláte se například zdarma a rychle na zákaznickou linku? Vrátí vám přeplatek vždy, včas a bez vytáček?

BOHEMIA ENERGY entity

Dobrým vodítkem pro výběr dodavatele je i to, jestli se přihlásil a byl přijat do Deklarace 2.0 na ochranu spotřebitelů. Ta je společnou iniciativou Svazu obchodu a cestovního ruchu a nejvýznamnějších dodavatelů energií, kteří se nad rámec zákona rozhodli bránit práva spotřebitelů. Pokud si zvolíte kohokoliv z jejích signatářů, budete mít jistotu férového jednání.

BOHEMIA ENERGY entity